3.10.07

Τσιμέντο να γίνει!

Σουφλιάς Real Estate 

Και όμως αυτό που θα διαβάσετε είναι πέρα για πέρα αληθινό.Το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ αρνείται την πρόταση της Κομισιόν να εξασφαλίσει εως και το 85% του κόστους κατασκεύης του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό , προτιμώντας να χρηματοδοτήσει το έργο απο την εκποίηση 1000 στρεμμάτων σε ιδιώτες για οικιστική ανάπτυξη.

Οι λόγοι που αρνείται το ΥΠΕΧΩΔΕ την ευρωπαική χρηματοδότηση είναι οι εξής:

  1. Εκτός απο τα κονδύλια για την κατασκεύη υπάρχει και το κόστος λειτουργίας του πάρκου που δεν μπορεί να εκτιμηθεί αλλά είναι σαφές οτι δεν καλύπτεται απο τους κοινοτικούς πόρους.Πάντως , το λειτουργικό κόστος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί απο τα έσοδα του πάρκου, δεδομένου οτι υπάρχουν σοβαρές ολυμπιακές εγκαταστάσεις προς αξιοποίηση.
  2. Το Δ' ΚΠΣ έχει συγκεκριμένο ύψος.Αν το Πάρκο εντασσόταν στο Δ΄ΚΠΣ δεν θα αυξανόταν το ύψος αλλά τα χρήματα αυτά θα αφαιρούντο απο κάποιο άλλο έργο που αρχικά θα είχε ενταχθεί στο Δ΄ΚΠΣ.Απο την άλλη όμως η ένταξη του έργου στο ΚΠΣ θα διασφάλιζε σε μεγαλύτερο βαθμό το χρονοδιάγραμμα και το τελικό κόστος του έργου.
  3. Τα έσοδα απο την πώληση των 1000 στρεμμάτων θα βοηθούσαν στην δημιουργία του ''πράσινου'' ταμείου και απο το οποίο θα αντλούνταν χρήματα για την απόκτηση χώρων πρασίνου σε υποβαθμισμένες περιοχές.Υπάρχει και εδώ αντίλογος όμως καθώς υπάρχουν και σήμερα θεσμοθετημένοι  πόροι που  προορίζονται για το περιβάλλον αλλά τελικά  λειτουργούν σαν σωσίβιο για την κάλυψη των ελλειμάτων του προυπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κέρκυρα

Κέρκυρα
Η πανέμορφη Κέρκυρα απο ψηλά...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Όσον αφορά τον εαυτό μου...